Jong in Karabach 2

Vandaag op de universiteit van Stepanakert in Nagorno Karabach deze twee jongedames gesproken. Ze staan voor een paneel met een tentoonstelling over de genocide  Ze studeren beide rechten. Advocaat worden lijkt ze wel wat. Ik vroeg of dat een voor vrouwen goed toegankelijk beroep is hier wat volgens hun zo was. Ik zie veel vrouwen op de universiteit…correctie, ik zie bijna alleen maar vrouwen….

Hun wedervraag aan mij was of ik de genocide erken. Oeps, dat is de ultieme gewetensvraag hier. Ik begin steeds meer te beseffen hoe enorm belangrijk dat hier is. Het ergste wat je hier kan doen is de genocide niet erkennen. Ik antwoord dat de EU en zelfs de Paus de genocide hebben erkend, dus wie ben ik.

“We really hate Turkey”, zei het meisje dat links staat. Ze is negentien jaar en komt uit een klein plaatsje ergens in Karabach en woont tijdens haar studie bij een tante hier in Stepanakert. En haar hele leven heeft ze gehoord van de genocide, wat haar volk is aangedaan door de Turken. Het is verplicht haten. Haat leidt blijkbaar altijd tot meer haat.IMG_20150420_190041

2 gedachten over “Jong in Karabach 2

  1. Hoi Bert, ik heb het even te druk om uitgebreid op jouw verhalen te reageren. Maar ik lees wél alles.

    In mei laat ik van me horen.

    Genietse van je reis!!!

    hartelijke groet,

    Erma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s